Pressmeddelande

Ancrona blir ny distributör för Ginger Joe på DVH

PRESSMEDDELANDE

2018-03-20

1 juni 2018 tar Multibev AB över Ginger Joe på den svenska marknaden och väljer då Ancrona som samarbetspartner för bearbetning av dagligvaruhandeln.
Ginger Joe är en uppfriskande törstsläckare med spännande smak av ingefära, inspirerad av ”Ginger” Joseph Stone- en mustaschprydd grönsakshandlare bosatt i London och grundare till huset ”Stone’s”. Legenden säger att Joe var smått besatt över den kittlande smaken av ingefärsrot och det var vid hans första djupdykning i ingefärsdrycken kring år 1740 som mustaschen blev hans signum. Varumärket har haft en enorm utveckling sedan det lanserades 2012 på Systembolaget och är nu näst bäst säljande produkt inom blanddrycksegmentet. 2015 lanserades alkoholfri Ginger Joe original på hela DVH och den kompletterades 2017 med Ginger Joe Päron. Succén har varit stor även på DVH och försäljningen har haft stora ökningstal.

”Jag har sneglat på detta coola mustaschprydda varumärke i flera år och är riktigt glad och förväntansfull över att nu få in det i vår dryckesportfölj!” berättar Jenny Waldelius, Brand Manager på Ancrona. ”Vi är väldigt hemma i den här kategorin och kommer tillsammans att ta Ginger Joe till nästa nivå inom dagligvaruhandeln.”

Ancrona kommer att ta hand om distribution, bearbeta centrala kunder och supportera med trade marketing samt sköta säljkårsbearbetning via sina kollegor på Movement Sales Partner. Tillsammans har de redan flera välkända drycker i sin portfölj som bland annat Clausthaler, Brewdog, Chapel Hill och Saturnus.

”Ancrona och Movement Sales Partner har många års erfarenhet av premiumvarumärken inom dryck och vi känner oss helt trygga med att vi tillsammans kommer att fortsätta den fantastiska succé som Ginger Joe är för den svenska marknaden” säger Richard Keller, VD på Multibev.”

För mer information kontakta:
Jenny Waldelius, Brand Manager på Ancrona AB
Mobil: 070-300 53 71
E-post: jenny.waldelius@ancrona.se

Richard Keller, VD på Multibev
Mobil: 070-30 44 552
E-post: Richard.keller@multibev.se

Om Ancrona:
Ancrona AB är en säljpartner som utvecklar och driver försäljning inom dagligvaruhandeln och servicehandeln. Ancrona erbjuder alltifrån några byggstenar till en komplett helhetslösning och är ett av Sveriges större sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. I portföljen finns välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona AB ingår i United Sales Partner tillsammans med Movement Sales Partner AB, och totalt har bolagen 135 medarbetare. www.ancrona.se

Om Multibev:
Multibev ingår i Solera Beverages Group AB. På kort tid har Multibev byggt upp en portfölj av några av världens ledande varumärken inom öl och sprit. www.solera.se/importorer/multibev/

Jenny Waldelius

Brand Manager, Ancrona AB
070-300 53 71
jenny.waldelius@ancrona.se

Movement Sales Partner AB är ett av de ledande säljbolagen på den Svenska foodservice och dagligvarumarknaden. Verksamheten startade redan på 1960-talet och idag ingår bolaget i USP Sweden AB. Bolaget, som befinner sig i ett starkt expansivt skede, opererar med tio säljkårer – tio säljkårer bearbetar dagligvarumarknaden inom olika kategorier, Servicehandeln samt Telemarketing – samt en säljkår som är verksam inom Foodservice marknaden. Bland våra uppdragsgivare finns allt från lokala företag till globala leverantörsföretag. I dagsläget är vi 134 personer som skapar tillväxt varje dag. Läs mer på www.movementsalespartner.se