Pressmeddelande

Nordic Lunch väljer Movement

Nordic Lunch och Movement Sales Partner inleder samarbete

Nordic Lunch AB och Movement Sales Partner inleder fr.o.m. den 1/8 2017 ett samarbete på den Svenska dagligvarumarknaden. Uppdraget för Movement Sales Partner omfattar att utföra fältsäljbearbetning på dagligvarumarknaden i Sverige omfattande varumärket ”Vegme”. Övriga funktioner som distribution, KAM-ansvar etc. utförs genom Nordic Lunch’s egen organisation.

Information om Nordic Lunch: Nordic Lunch grundades år 1997. Från och med 2007 är vi ett helägt dotterbolag till Bama-Gruppen AS som är ett av Norges största livsmedelsföretag. Bama-Gruppen omsätter ca 15 miljarder sek inom varugrupper som frukt och grönt, juice, blommor och snabbmat. Nordic lunch har inlett ett samarbete som innebär ansvar för den kommersiella delen av lanseringen av ”Vegme”. I samband med lanseringen av ”Vegme” bygger Nordic Lunch en helt ny fabrik för att kunna producera Vegme samt ha möjligheterna att växa på den svenska marknaden.

”Vegme” är ett nytt revolutionerande koncept inom kyld vegetarisk mat. Genom sin unika framställningsmetod har man lyckats få fram smaker som gör produkterna unika. Vegme är utvecklat av familjen Schönemyr som genom sitt innovativa tänkande och arbete utvecklat konceptet.

 – Vi på Nordic Lunch ser mycket fram emot att jobba med Movement som partner. Movement Sales Partner är ett företag med stark utveckling och lång erfarenhet av den svenska retail marknaden. Då vi ser stor potential med denna lansering hoppas vi tillsammans med Movement kunna utveckla denna kategori. När vi bestämde oss för att lansera ”Vegme” på den svenska markanden föll sig valet av säljpartner på Movement baserat på tidigare mycket positiva erfarenheter säger Richard Stenberg, Försäljningschef på Nordic Lunch Sverige AB.

– Vi hälsar Nordic Lunch varmt Välkomna till Movement Sales Partner och som Dvh uppdrags-givare omfattande varumärket ”Vegme”. Genom det här spännande uppdraget får vi förtroendet att göra oss gällande inom kyld vegetarisk mat som för närvarande har en stark tillväxt på marknaden. Varumärket ”Vegme” har redan gjort sig gällande som en framgångsrik

produkt och nu blir vår uppgift att förstärka Vegme’s synlighet i butik samt att vara en aktiv och drivande samarbetspartner på deras fortsatta och spännande utvecklingsresa, säger Per Ericsson, VD på Movement Sales Partner AB.

För mer information, kontakta:

Richard Stenberg Försäljningschef, Nordic Lunch AB, 076-104 25 03, richard.stenberg@nordiclunch.se Per Ericsson, Movement Sales Partner, tel.: 0709-96 95 50, per.ericsson@movementsalespartner.se

Per Ericsson

VD, Movement Sales Partner
040-671 28 83
0709-96 95 50
per.ericsson@movementgroup.se

Movement Sales Partner AB är ett av de ledande säljbolagen på den Svenska foodservice och dagligvarumarknaden. Verksamheten startade redan på 1960-talet och idag ingår bolaget i USP Sweden AB. Bolaget, som befinner sig i ett starkt expansivt skede, opererar med tio säljkårer – tio säljkårer bearbetar dagligvarumarknaden inom olika kategorier, Servicehandeln samt Telemarketing – samt en säljkår som är verksam inom Foodservice marknaden. Bland våra uppdragsgivare finns allt från lokala företag till globala leverantörsföretag. I dagsläget är vi 134 personer som skapar tillväxt varje dag. Läs mer på www.movementsalespartner.se