Pressmeddelande

Pandy Protein väljer Ancrona som samarbetspartner

PRESSMEDDELANDE

2018-03-20

Pandy – Ett unikt och sockerfritt proteingodis från Sverige som nu lanseras på DVH.
Produkterna lanserades med succé under Fitnessgalan 2016, och har därefter letat sig in i ett stort antal butiker på DVH. Pandy Protein AB väljer nu Ancrona AB som samarbetspartner för att få en större räckvidd för bearbetning av dagligvaruhandeln.

Information om Pandy
Ur en vision om att förändra godismarknaden och skapa en nisch för ”hälsosamt godis” påbörjades utvecklingsprocessen med att ta fram produkter med en balanserad komposition och smak, där slutprodukten möter den starka trenden för träning och proteinrika livsmedel. Pandys innovativa produkter är en kombination av segmenten Hälsa och Konfektyr, där funktionalitet och smakupplevelse möter varandra. Pandy har en produktportfölj med fyra olika påsar med gelégodis som alla är helt fria från socker. Produkterna innehåller färre kalorier samt en hög andel protein och även extra tillsatt BCAA, vilket skapar en balanserad komposition av aminosyror.

I portföljen finns även tre olika chokladkakor som alla har en låg andel socker och hög andel protein. Chokladen har tagits fram med huvudfokus att smaka precis lika gott som traditionell choklad och med ett innehåll som passar den hälsomedvetna konsumenten. Konsumenten behöver inte längre ta beslutet mellan att vara hälsosam eller njuta av något gott då Pandy är ett bättre och hälsosammare alternativ till konfektyr. Från v.19 kommer Pandy att initialt säljas på Coop, Axfood och Bergendahls samt flertalet utvalda ICA- -butiker.

”För oss är det ett naturligt steg att hitta ett samarbete med en av de ledande distributörerna på den svenska marknaden. Möjligheten att samarbeta med Ancrona innebär att vi får ta del av en mycket kompetent och etablerad sälj- och distributionsorganisation som kommer hjälpa och påskynda utvecklingen och försäljningen av Pandy Protein” säger Simon Petrén, Försäljningsansvarig på Pandy.

”Vi är jätteglada att få hälsa Pandy Protein till Ancrona och ser fram emot att tillsammans få utveckla varumärket och driva försäljningen på den svenska marknaden. Varumärket genomsyras av en framåtanda med produkter som ligger helt rätt i tiden som tillför ett mervärde både för butikerna och konsumenterna.” säger Charlotta Wikander, Brand Manager på Ancrona.

Ancrona kommer att ta hand om distribution, bearbeta centrala kunder och supportera med trade-marketing samt sköta säljkårsbearbetning via sina kollegor på Movement Sales Partner.

För mer information kontakta:
Charlotta Wikander, Brand Manager på Ancrona AB
Mobil: 072-050 50 37
E-post: charlotta.wikander@ancrona.se

Simon Petrén, Founder and Commercial Director, Pandy Protein AB
Mobil: 070-999 94 55
E-post: simon.petren@pandyprotein.com

Om Ancrona:
Ancrona AB är en säljpartner som utvecklar och driver försäljning inom dagligvaruhandeln och servicehandeln. Ancrona erbjuder alltifrån några byggstenar till en komplett helhetslösning och är ett av Sveriges större sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. I portföljen finns välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona AB ingår i United Sales Partner tillsammans med Movement Sales Partner AB, och totalt har bolagen 135 medarbetare. www.ancrona.se

Charlotta Wikander

Brand Manager, Ancrona AB
072-050 50 37
charlotta.wikander@ancrona.se

Movement Sales Partner AB är ett av de ledande säljbolagen på den Svenska foodservice och dagligvarumarknaden. Verksamheten startade redan på 1960-talet och idag ingår bolaget i USP Sweden AB. Bolaget, som befinner sig i ett starkt expansivt skede, opererar med tio säljkårer – tio säljkårer bearbetar dagligvarumarknaden inom olika kategorier, Servicehandeln samt Telemarketing – samt en säljkår som är verksam inom Foodservice marknaden. Bland våra uppdragsgivare finns allt från lokala företag till globala leverantörsföretag. I dagsläget är vi 134 personer som skapar tillväxt varje dag. Läs mer på www.movementsalespartner.se